ITS Personal Training uit Barneveld biedt klanten een wel heel bijzondere nieuwe service: een complete bodyscan. De afgelopen weken stond meermaals een mobiele bodyscan bij het pand. Deze geeft inzicht in de lichamelijk conditie via een methode die ook wordt gebruikt voor het monitoren van topatleten.

Wetenschappelijk bewijs van wat krachttraining doet met het lichaam; de technologie om trainingsresultaten te meten bestaat al lang, maar is normaal gesproken niet bereikbaar voor de doorsnee sporter. Wel bij ITS Personal Training in Barneveld, waar de afgelopen weken een mobiele bodyscan aanwezig was. ,,De scan werd uitgevoerd door Medical Care Connect, een bedrijf dat onder meer medisch onderzoek doet voor huisartsenpraktijken”, vertelt Bas Markies van ITS Personal Training. ,,Zij gebruiken een wetenschappelijk bewezen methode die wordt gezien als de gouden standaard voor het meten van de samenstelling van het lichaam.”

De scan meet het vetpercentage, spiermassa, vetvrije massa, BMI en de botdensiteit. Het unieke aan deze bodyscans is dat ze op locatie worden uitgevoerd door middel van een mobiele unit, aldus Markies. ,,Het innovatieve apparaat voert binnen tien minuten een scan uit met minimaal belastende röntgenstraling. De resultaten, het rapport en de vervolgstappen nemen wij individueel met de cliënt door, waarna we een gericht trainingsprogramma opstellen. Over vier maanden komt de unit weer langs en dan kunnen we exact zien welke resultaten die training heeft opgeleverd.”

bron: Barneveldse Krant